enjoy intelligent tools

HelloFlex & MatchQ

Nog slimmer recruiten door overname MatchQ

MatchQ

HelloFlex neemt MatchQ over

Per 1 februari 2018 neemt HelloFlex group alle aandelen van MatchQ B.V. over. Met deze overname helpen we recruiters om hun werving- en selectieprocessen nog effectiever in te richten. Met behulp van de online assessment tools van MatchQ zijn recruiters in staat gebleken om de cost-per-hire en het personeelsverloop sterk te reduceren. In sommige gevallen tot wel 60%.

Sneller en slimmer recruiten met MatchQ

header image

Een effectiever selectieproces door betrouwbare data

Bespaar kostbare tijd met een data-driven selectieproces. MatchQ biedt slimme online assessments, die meetbaar maken in welke mate een kandidaat echt bij de job of vacature past. Zo blijf je objectief en nodig je alleen kandidaten uit op basis van  vaardigheden en competenties. Dat scheelt enorm veel tijd!

Cartoon

Onderbouwde keuzes
in minder dan 20 minuten

Alle online assessments zijn praktisch, kortdurend en opgemaakt in je huisstijlkleuren. De kwaliteiten van je kandidaten worden op interactieve wijze uitgevraagd. Slimme selectiemodellen meten in welke mate er sprake is van een passend profiel. De data uit de assessments helpen je om je keuze voor een specifieke kandidaat nog beter te onderbouwen richting je opdrachtgever.

home3

Direct kennismaken
via de video pitch

Leer de meest geschikte kandidaten ook direct audiovisueel kennen via een korte video pitch. Elke kandidaat heeft 30 seconden om zich te presenteren. Zo krijg je ook een goede inschatting van meerdere belangrijke beoordelingscriteria, zoals lichaamshouding, verstaanbaarheid en algemene uitstraling.

MatchQ analyseert kandidaten op 3 niveaus

Vaardigheid

Over welke vaardigheden
beschikt de kandidaat?

Gedrag

Wat stimuleert de kandidaat
om beter te presteren?

Niveau

Wat is het werk- en denkniveau
van de kandidaat?

De belangrijkste voordelen

Snel inzetbaar

Voor een groot aantal functies zijn reeds online testen en algoritmes ontwikkeld. Hierdoor blijft de implementatietijd voor het afstemmen op jouw organisatie tot een minimum beperkt.

Voor elke branche

Dankzij het ruime aanbod is er voor elke branche een passende oplossing. Kies simpelweg welke testen relevant zijn en bied ze je kandidaten online aan.

Steeds slimmer

De voorspellende algoritmen zijn gebaseerd op een enorme hoeveelheid data. Data die continu wordt verfijnd door een intensieve samenwerking met onze leading customers.

Meer kwaliteit

Vertrouw niet alleen op goed opgestelde CV’s en motivatiebrieven. Integreer MatchQ in je selectieproces en gebruik de concrete testresultaten om de kwaliteit van je recruitment naar het volgende niveau te tillen.

Minder kosten

Hoe beter de match, hoe kleiner de kans op een vroegtijdige exit. Met MatchQ als je new best friend lever je een waardevolle bijdrage aan het terugdringen van het personeelsverloop en de cost-per-hire.

Positieve feedback

Ook kandidaten die uiteindelijk niet worden geselecteerd, blijven positief over je organisatie. MatchQ biedt hen automatisch feedback met concrete leer- en verbeterpunten. Zo kun je ook deze kandidaten behouden en binden.

10 learnings over data-driven recruitment

Download de whitepaper ’10 Lessen uit 10 Jaar Predictive Profiling in Recruitment’
en leer meer over de voordelen van online assessments voor recruiters

Wist je dat...

je de kosten voor elke selectie tot wel 80% kan reduceren?

Bespaar kostbare tijd met een snel en doelgericht selectieproces. Voer alleen gesprekken met de meest geschikte kandidaten voor je opdrachtgevers.

je het aantal gesprekken in je selectieproces kunt halveren?

Breng het aantal gesprekken dat nodig is voor een hire van 3 terug naar 1,2. De gesprekken zijn korter en gaan dieper in op de persoonlijkheid van de kandidaat.

je zeer nauwkeurig de norm voor specifieke vaardigheden kunt bepalen?

Zo kan uit de testresultaten blijken dat een medewerker 5% meer geschikt is voor een functie op de supportafdeling dan voor een functie op de verkoopafdeling.

De toegevoegde waarde voor HelloFlex zit vooral in het feit dat de online assessments van MatchQ veel verder gaan dan alleen de preselectie. Er zijn assessments voor iedere HR-fase: (pre)selectie, ontwikkeling, functioneren en beoordelen.

Nardo Lambregts

CEO HelloFlex B.V.