enjoy intelligent tools

HelloFlex Sign

Een efficiënter ondertekenproces!

Verbeter jouw ondertekenproces

Als opdrachtgever of flexwerker heb je een handtekening nodig voor bijvoorbeeld een contract of een bevestiging. Dit proces kan erg lang duren. Ook moet er vaak een herinnering de deur uit om als nog een handtekening te ontvangen.

Bespaar tijd en geld

Met Sign verzamel je efficiënt elektronische handtekeningen voor uitzendovereenkomsten, algemene voorwaarden, etcetera. Dit bespaart jou ongeveer één uur per dag per consulent. Doordat alles digitaal wordt verwerkt zijn er verder geen kantoorbenodigdheden meer nodig.

Sign in 3 stappen

Het ondertekenen van contracten en documenten kan op een gemakkelijke manier. In 3 stappen leggen we het proces aan jou uit.
1. Jij, als intermediair, maakt het contract voor de flexwerker en de bevestiging voor de opdrachtgever aan in jouw CRM pakket.
2. De opdrachtgever krijg een e-mail waarmee hij de bevestiging elektronisch kan accorderen.
3. De opdrachtgever tekent de bevestiging en de flexwerker tekent het contract.

Alerts en juridische geldigheid

Sign werkt op basis van alerts. Een alert brengt de persoon die een handtekening moet zetten op de hoogte wanneer er een document klaarstaat dat elektronisch getekend moet worden. Een elektronische handtekening heeft dezelfde juridische geldigheid als de handgeschreven handtekening.

Levels van zekerheid

Sign kent 5 levels van zekerheid. Daarin is Sign uniek. De levels zijn oplopend in sterkte. Het is maar net welke juridische zekerheid je zoekt. Voor elk type document kies je het level dat daarbij past.

Level 1

In de portal wordt een akkoord gegeven. Dit akkoord wordt gelogd met gebruikersnaam, datum en tijd.

Level 2

In de portal wordt een akkoord gegeven, zoals level 1, maar met extra authenticatie door middel van een ‘One Time Password’ per SMS.

Level 3

In de portal wordt elektronisch ondertekend, met extra authenticatie door middel van een ‘One Time Password’ per SMS.

Level 4

In de portal wordt elektronisch ondertekend, waarbij ondertekening gebeurt met de ‘Personal Signing Service’ van QuoVadis op basis van geavanceerde certificaten. Dit is een elektronische handtekening met extra zekerheden.

Level 5

In de portal wordt elektronisch ondertekend, waarbij ondertekening gebeurt met de ‘Personal Signing Service’ van QuoVadis op basis van gekwalificeerde certificaten. De rechtsgeldigheid wordt aangenomen. De persoon die beweert dat de handtekening vals is moet dit bewijzen.

Verschillend instelbaar

Sign kan ingericht worden per documenttype. Dit betekent dat je de keuze maakt welke documenten je onderdeel laat zijn van elektronisch ondertekenen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uitzendovereenkomsten via dit proces te laten lopen, maar algemene voorwaarden niet. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om voor uitzendovereenkomsten een level drie elektronische handtekening op te halen en voor algemene voorwaarden een level twee handtekening.

Sign kan ook ingericht worden per opdrachtgever en per opdrachtgeversgroep. Dit betekent bijvoorbeeld dat je opdrachtgevers met een kleinere omzet geen onderdeel laat zijn van elektronisch ondertekenen en opdrachtgevers met een grotere omzet wel.