HelloFlex

Starten met je eigen uitzendbureau?

Starten met je eigen uitzendbureau?

Ontdek onze tips voor
een vliegende start.

Al ruim 20 jaar trotse business partner van o.a.:

Een uitzendbureau starten...
Hoe doe je dat?

Een uitzendbureau starten is natuurlijk super leuk en spannend, maar er komt redelijk veel bij kijken. Het starten is relatief makkelijk, maar je doel zal zijn om een succesvol uitzendbureau te starten én uiteindelijk ook te blijven runnen. Het liefst ben je bezig met je ‘core business’, het zoeken van geschikte kandidaten. Maar wat er ook bij komt kijken zijn o.a de administratieve, financiële en juridische zaken welke veel tijd, geld en energie kosten. Dit zijn niet altijd de zaken waar je je in eerste instantie in kunt of wilt verdiepen. Veel startende ondernemers kiezen er om die reden voor om samen te werken met een ervaren backoffice partij. HelloFlex Backoffice is zo’n partij. Het ontzorgen van uitzendbureaus is onze core business, en zorgt ervoor dat jij meer tijd over hebt voor je commerciële werkzaamheden. Wil je graag een uitzendbureau beginnen maar kun je nog wat tips gebruiken? Lees dan vooral verder!

5 pijlers bij het starten van een uitzendbureau

1. Voorbereiding

Misschien zocht je ooit al eens naar ‘uitzendbureau starten eisen’; niet zo gek, want die zijn er zeker. Je kunt niet zomaar een uitzendbureau starten, hier zitten wat zaken aan verbonden die je eerst geregeld moet hebben:

  • Het afleggen van een examen (zie punt 2)
  • Het aanvragen van een KvK-nummer (waar je tevens een btw-nummer krijgt)
  • Het kiezen van een bedrijfsnaam 
  • Het kiezen van een rechtsvorm (eenmanszaak, bv of vof)
  • Het openen van een zakelijke rekening

2. Examen afleggen

Om een uitzendbureau te kunnen starten, moet je eerst een examen afleggen bij de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Tijdens dit examen worden o.a. je kennis van de organisatie van de uitzendbranche, relevante wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden en arbeidscommunicatie getoetst.

3. Verlonen: uitbesteden of zelf doen

Heb je het examen gehaald? Dan zijn er nog wat praktische zaken die je moet afhandelen. Begin je namelijk een uitzendbureau, dan moet je bepalen of je straks de verloning wilt uitbesteden of niet. Bij het verlonen komen ook aardig wat financiële risico’s kijken. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, arbeidsongeschiktheid of achterstallige betalingen. Ga je zelf de verloning regelen? Dan moet je je aansluiten bij de NBBU of de ABU. Daarvoor moet je eerst in het bezit zijn van de NEN 4400-1 certificering. Zowel het lidmaatschap als de certificering zijn behoorlijk prijzig, tot een paar duizend euro per jaar.

4. Kennis over wet- en regelgeving opdoen of inkopen

Backoffice activiteiten kunnen lastig en tijdrovend zijn, zeker als je ze zelf uitvoert. Heb je weinig tot geen kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van loonadministratie of het maken van een netto- en bruto loonberekening? Dan raden we aan om de backoffice uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. HelloFlex helpt je daar graag bij.

5. Het juiste softwarepakket kiezen

Je kunt geen succesvol uitzendbureau starten zonder dat je weet met welk softwarepakket je gaat werken. Er zijn verschillende partijen die software aanbieden, welke specifiek ontwikkeld zijn voor uitzendbureaus. Deze software helpt je om cruciale processen in jouw administratie te automatiseren. Kies je voor HelloFlex Backoffice, dan ga je werken met HelloFlex software. HelloFlex biedt een totaaloplossing waarmee je alle uitzendprocessen op een gebruiksvriendelijke manier in de cloud beheert.

Onze software geeft je de optie om te blijven groeien. Zo kun je je uitzendbureau beginnen met onze basispakketten ‘Essentials’ en ‘Foundation’ en na verloop van tijd extra pakketten toevoegen om de groei van je uitzendbureau te stimuleren.

Meer informatie hebben over wat je allemaal moet regelen en afhandelen wanneer je een eigen uitzendbureau gaat starten? Klik dan op onderstaande button!

Zo helpen wij je aan een vliegende start

Een uitzendbureau starten zonder risico's

Bij HelloFlex heb je niet te maken met hoge opstartkosten. Onze diensten zijn een percentage van je omzet. Kortom: ons succes is jouw succes.

State of the art HelloFlex software

Leg meteen de juiste basis onder al je processen. Kies voor HelloFlex en verricht al je administratie efficiënt en gemakkelijk in één online omgeving.

Verloning en facturatie geregeld

Profiteer van onze expertise. Met onze backoffice diensten kun je vanaf dag 1 rekenen op een efficiënte en foutloze uitvoering van je loonadminstratie.

Meer tijd voor andere zaken

Omdat wij al vanaf het begin tijdrovende werkzaamheden uit handen nemen, heb jij structureel meer tijd voor belangrijke commerciële werkzaamheden.

Uitzendbureau starten met HelloFlex ervaringen

Op zoek naar ervaringen van andere ondernemers, die een uitzendbureau hebben gestart met de hulp van HelloFlex? Lees hieronder de ervaringen van klanten die een uitzendbureau zijn begonnen:

Uitzendbureau starten met HelloFlex ervaringen

Moderne HelloFlex software voor al je werkprocessen

Bij HelloFlex geloven we dat goede software altijd aan de basis staat van een efficiënte en betrouwbare administratie. Onze HelloFlex software biedt je die basis én meer. Met onze betrouwbare software werk je gemakkelijk en efficiënt. Of het nu gaat om je front-, mid-, of backoffice werkprocessen; met HelloFlex beheer je alles vanuit één online omgeving. Wel zo prettig dat dit allemaal geregeld is, wanneer jij je uitzendbureau gaat starten.

Stel je eigen backoffice dienstenpakket samen

Onze gespecialiseerde consultants ondersteunen je graag bij alle werkzaamheden die te maken hebben met loonadministratie. Naast verloning kun je denken aan de loonaangifte, facturatie en de aangifte pensioenpremies. Maar ook bij andere deelprocessen verlenen we graag onze expertise, zodra jij eruit bent hoe en wanneer jij je uitzendbureau gaat starten.

Ben je benieuwd naar alle manieren waarop wij je extra kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op! Ons uitgangspunt is altijd om een dienstenpakket samen te stellen dat perfect aansluit op jouw organisatie.

Onze diensten voor startende uitzendondernemers:

Onze diensten
voor startende uitzendondernemers:

Met onze dienstverlening ontzorgen we startende ondernemers die nieuw zijn met het runnen van een uitzendonderneming. Zo helpen we je niet onnodig veel tijd te verspillen aan administratieve taken die wij efficiënt en foutloos voor je kunnen afhandelen. Hierdoor kun jij de focus leggen op belangrijke werkzaamheden die je onderneming sneller in de richting sturen van structurele groei.

Verloning

Voor een efficiënte en foutloze verloning ben je bij ons aan het juiste adres.

Loonaangifte

Onze specialisten helpen je graag bij een tijdige en correcte loonaangifte.

Facturatie

Wij verzorgen je facturatie met de nodige aandacht en accuratesse.

Aangifte pensioenpremies

Voor de aangifte pensioenpremies kun je ook op onze expertise rekenen.

Op zoek naar advies om goed te starten?

Veelgestelde vragen over een uitzendbureau beginnen

Wat kost het om een uitzendbureau te beginnen?
Welke wetgeving en certificering moet ik aan voldoen?
Wat heb ik nodig om een uitzendbureau te beginnen?
Kun je zomaar een uitzendbureau beginnen?