HelloFlex

Preview loonstrook zien?

Preview loonstrook zien?

Preview loonstrook zien? Gebruik de nieuwe FlexService functie: concept loonafrekening

Bij het invullen van een declaratie voor een loonafrekening kan het handig zijn om van tevoren te checken of de berekening goed wordt uitgevoerd. Zo voorkom je dat je onnodig correcties moet doorvoeren en dat een kandidaat onterecht meerdere loonstroken ontvangt. Daarom introduceren we een nieuwe functie in FlexService: de concept loonafrekening, ook wel preview loonstrook genoemd.

De nieuwe update bied je de mogelijkheid om een loonstrook alvast in te zien. Het verschil met de definitieve loonafrekening/ loonstrook zit onder meer in het feit dat een aantal persoonlijke gegevens niet wordt getoond en dat alleen de huidige geselecteerde declaratie wordt berekend.

Lees snel verder om te zien hoe je deze nieuwe FlexService functie kunt inzetten!

Starten vanuit de module Verloning

Je kunt in FlexService een concept loonafrekening (de preview loonstrook) op twee manieren maken. Een manier is vanuit de module Verloning. Ga naar het tabblad Declaratie en vervolgens selecteer je de declaratie waarvan je een preview van de loonstrook wilt zien. Selecteer tenslotte de optie Concept loonafrekening om de preview loonstrook te genereren. In de video hieronder zie je hoe het werkt.

Starten vanuit de module Declaratie

In de module Declaratie dien je vanzelfsprekend eerst een declaratie in te vullen en op te slaan. Zodra je dit hebt gedaan, kies je in het menu Actie voor de optie Concept loonafrekening. Nadat je de declaratie op ingevuld hebt gezet, heb je nog steeds de mogelijkheid om een concept loonafrekening te maken en in te zien.

Vragen over de jaarwerkversie? Neem gerust contact op.

Indien je specifieke vragen hebt rondom de jaarwerkversie 2021-2022, neem dan contact met ons op via 088 664 64 00.