HelloFlex

EU-marktleider zvoove versterkt zijn IT-aanbod voor de uitzendmarkt met Planbition, hét toonaangevende cloud-platform voor personeelsplanning en tijdsregistratie

Nijmegen / Lohne (D), 23 januari 2024 – zvoove, de Europese marktleider met softwareoplossingen voor de uitzendbranche, neemt Planbition uit Nijmegen over. Dankzij de overname breidt zvoove zijn IT-aanbod uit met de meest flexibele oplossing voor personeelsplanning en tijdregistratie. Planbition is momenteel al operationeel in zestien landen en de overname opent de deur naar de overige Europese landen waar zvoove actief is.

De strategische overname volgt op eerdere Nederlandse overnames van HelloFlex en RecruitNow verleden jaar en van Pivoton in 2022, en onderstreept zvoove’s toewijding om de uitzendbranche van de meest geavanceerde en innovatieve IT-oplossingen te voorzien.

Planbition is de toonaangevende, cloud-gebaseerde workforcemanagement-oplossing voor klanten als Olympia, Timing, Actief Werkt!, Young Capital en Adecco wereldwijd. Voor Fortune 500-bedrijven, maar ook voor kleinere bedrijven, is Planbition het kernplatform voor het workforce management. Klanten gebruiken Planbition voor planning, tijdsregistratie en selfservice, voor hun eigen medewerkers en van hun klanten. De software sluit naadloos aan op andere ERP-, salaris- en facturatieplatforms, via standaard-API’s en -interfaces.

Concurrentievoordeel
Met de integratie van Planbition in zijn oplossingenportfolio, versterkt zvoove zijn bestaande end-to-end-softwareplatforms en biedt het klanten concurrentievoordeel door het stroomlijnen en digitaliseren van de processen voor het plannen en roosteren van intern en extern personeel.
Dankzij de combinatie van Planbition met Pivoton, HelloFlex en RecruitNow, heeft zvoove het ongeëvenaarde nummer één front-to-back-aanbod voor de Nederlandse uitzendbranche.

Oliver Muhr, CEO van zvoove, zegt: “De Planbition-software, het uitgebreide klantenbestand en hun klantgerichtheid, sluiten perfect aan bij onze missie binnen de Nederlandse en Europese uitzendbranche. Met de huidige overname zijn we staat om toonaangevende workforcemanagement-oplossingen aan te bieden in alle landen waar zvoove actief is.”

Planbition-oprichter Albert Schlangen zegt: “De software van Planbition is operationeel in zestien landen. Als onderdeel van zvoove vergroten we het bereik van onze workforcemanagement-
productportfolio naar alle Europese markten. Zo dragen we bij aan het verdere succes van zvoove. We kijken er naar uit om samen te werken met andere zvoove ondernemingen en hun geavanceerde oplossingen.”

Paul van den Bosch, CEO van Pivoton, zegt: “We werken al lange tijd samen met Planbition om onze wederzijdse klanten te bedienen. Planbition raakt aan de kernactiviteit van deze klanten.
Met het toevoegen van Planbition aan ons aanbod op de Nederlandse markt vervult zvoove een belangrijke stap in onze missie om met toonaangevende softwareoplossingen een end-to-end propositie te bieden aan uitzendbureaus in Nederland.”

Over zvoove
zvoove is de Europese marktleider op het gebied van IT-programmatuur en hybride oplossingen voor personeelszaken en de uitzendbranche. zvoove verbetert ´de wereld van werk´ binnen het dynamische ecosysteem dat werknemers, werkgevers en dienstverleners op personeelsgebied vormen: door hoogwaardige, vertrouwde digitalisering van alle bedrijfsprocessen; door foutloze invoer en verwerking volgens de laatste wet- en regelgeving; door de beste combinatie van talent en werk; en door de bescherming van bedrijfskritieke personeelsgegevens. Ongeveer 5000 klanten met 80.000 eindgebruikers vertrouwen op zvoove en gebruiken de personeelsoplossingen via zvoove´s platformen voor het beheer van meer dan 1 miljoen medewerkers; voor meer dan 14 miljard euro aan jaarlijkse loonbetalingen; en voor ongeveer 2 miljoen sollicitaties per jaar. zvoove heeft meer dan 500 mensen in dienst op 15 locaties in Europa. Meer informatie biedt https://zvoove.com/.

Over Planbition
Planbition is marktleider in Nederland voor het workforce management van uitzendbureaus. De kracht van Planbition is het creëren van toegevoegde waarde met flexibele softwareproducten in combinatie met de juiste diensten om de problemen rondom workforce management op te lossen. De gebruiksvriendelijke software onderscheidt zich door de nieuwste technologieën op een creatieve en innovatieve manier in het product te verwerken. Meer informatie biedt https://www.planbition.com/.

Meer informatie voor de media

PublieksWerk B.V.
Piet van Reeuwijk
Visseringweg 55
1051 MG Amsterdam
Planbition
Albert Schlangen
Jonkerbosplein 52
6534AB Nijmegen
zvoove
Elke Wößner-Probst (Duits/Engels)
Von-Humboldt-Straße 2
49835 Wietmarschen-Lohne (D)